PanGenix is opgericht door deskundige apothekers

Apothekers spelen een essentiële rol in medicatiebeheer en het adviseren van patiënten. Bij PanGenix begrijpen we deze verantwoordelijkheid. Met onze thuis testen voor farmacogenetisch onderzoek ondersteunen we uw zoektocht naar medicatie die past bij uw DNA-profiel. Of u nu al medicatie gebruikt of nog moet beginnen, onze expertise stelt ons in staat om behandelingen precies af te stemmen op uw unieke behoeften. Dit minimaliseert het risico op bijwerkingen en optimaliseert de behandelresultaten. Onze gepersonaliseerde medicatieadviezen, voortkomend uit ons diepgaand farmacogenetisch onderzoek, zijn bedoeld om samen met uw arts te bespreken.

Apothekers vervullen een cruciale rol in het beheer van medicatie en het adviseren van patiënten. Als zorgprofessionals zijn wij bij uitstek geschikt om de resultaten van farmacogenetisch onderzoek te interpreteren en behandelingen nauwkeuriger af te stemmen op de individuele behoeften van een patiënt. Hierdoor neemt de kans op bijwerkingen af en worden de behandeluitkomsten geoptimaliseerd.

PanGenix

Pro-actief

Ons deskundige team combineert wetenschap en ervaring met de nieuwste farmacogenetische testen. We baseren ons advies op recente wetenschappelijke ontwikkelingen, waardoor u altijd een actueel en relevant rapport krijgt. Uw gezondheid staat bij ons centraal!
PanGenix

Betrouwbaar

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en onderzoeksmethoden om ervoor te zorgen dat onze testresultaten van de hoogste kwaliteit zijn. Uw gegevens worden conform de AVG-richtlijnen bewaard, en alleen u kunt de keuze maken met wie u deze gegevens wilt delen.
PanGenix

Laagdrempelig

"Farmacogenetica voor iedereen." Ons platform is ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn, ongeacht kennis of ervaring. Ons advies helpt u de optimale gezondheidskeuzes te maken.

Onze visieHet DNA van iedereen is uniek

Ieder individu heeft uniek DNA, dit heeft als gevolg dat de reactie op dezelfde medicatie per individu kan verschillen. Het begrijpen van dit mechanisme en de invloed ervan op de reactie van medicatie (ook wel farmacogenetica genoemd) kan helpen om de juiste medicijnen in de juiste dosering voor te schrijven waardoor de kans op ongewenste bijwerkingen wordt verminderd en de effectiviteit van de behandeling wordt vergroot.

Het is onze passie om de praktische toepassing van farmacogenetica op grote schaal te bevorderen zodat we in staat zijn om een betere gezondheid en welzijn voor iedereen te realiseren.


PanGenix

Wat kunt u verwachten van onze farmacogenetica-test Een veiligere en effectievere behandeling op maat

De PanGenix farmacogenetische-test onderzoekt een uitgebreid panel aan genen die invloed hebben op de respons op medicijnen, en is bedoeld om artsen en apothekers te ondersteunen bij het kiezen en doseren van geneesmiddelen. De uitkomsten van een farmacogenetische test worden ingezet om geneesmiddelkeuze en behandelingen te optimaliseren.

Meer over onze farmacogenetica-test

Onze missie

Het is onze passie om de praktische toepassing van farmacogenetica op grote schaal te bevorderen zodat we in staat zijn om een betere gezondheid en welzijn voor iedereen te realiseren.

We streven naar:

Persoonsgerichte medicatie

Persoonlijk afgestemd medicatieadvies op basis van uw DNA. Dit kan leiden tot een betere respons op medicijnen, een vermindering van bijwerkingen en een verbeterde algehele gezondheidsuitkomst. Dit vergroot de kans dat patiënten de juiste medicijnen krijgen, in de juiste doseringen en op het juiste moment.

Optimalisatie van medicijngebruik

Door inzicht te krijgen in de variaties die het metabolisme en de reactie op medicijnen beïnvloeden, kunnen artsen de doseringen en medicijnkeuzes afstemmen op de individuele patiënt. Dit kan zowel de effectiviteit van de behandeling verhogen als het risico op bijwerkingen verminderen.

Verbetering van klinische besluitvorming

Door genetische informatie te integreren in klinische besluitvorming, zijn artsen in staat om beter geïnformeerde keuzes te maken bij het voorschrijven van medicijnen. Dit helpt hen bij het selecteren van de meest geschikte medicatie voor elke individuele patiënt, met inachtneming van hun DNA-profiel. Dit draagt bij aan evidencebased en gepersonaliseerde geneeskunde.

De resultaten van de farmacogenetische tests worden omgezet naar adviezen die voortdurend worden bijgewerkt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.


PanGenix - Voor wie zijn de farmacogenetica testen bedoeld

Voor wie zijn de farmacogenetica testen bedoeld?

“Een farmacogenetica test is bedoeld voor iedereen die wil weten welke geneesmiddelen voor hem of haar het beste werken”.

Het is veilig om op elke leeftijd een farmacogenetische test te laten uitvoeren, maar de resultaten worden pas na de leeftijd van twee jaar beschouwd als nauwkeurig en representatief voor de genetische expressie van een persoon.

Voor wie is een farmacogenetica-test nuttig? Lees meer

Onze werkwijzeBij PanGenix begrijpen we het belang van een goed medicijngebruik

Daarom bieden we farmacogenetische tests aan waarmee inzicht kan worden verkregen in hoe uw lichaam specifieke medicijnen verwerkt op basis van uw genetische profiel. Dit helpt zowel u als uw zorgverlener om weloverwogen beslissingen te nemen over de beste medicatiebehandeling voor u.

Gedetailleerde farmacogenetische rapporten + expert adviesbrief

U ontvangt een gedetailleerd farmacogenetisch rapport dat onder andere gebaseerd is op de Nederlandse DPWG-richtlijnen en de Amerikaanse CPIC-richtlijnen. Dit rapport bevat waardevolle informatie over hoe uw lichaam specifieke medicijnen verwerkt op basis van uw genetisch profiel.

Uw farmacogenetische profiel wordt gedetailleerd weergegeven in het PanGenix DNA-paspoort, met uw genetische informatie, specifiek gericht op het gebruik en de reactie van uw lichaam op medicatie.

Als u medicijnen gebruikt, kunt u in uw account een expertadviesbrief aanvragen Onze apothekers stellen een duidelijk overzicht samen met aanbevelingen, specifiek toegespitst op de medicatie die u inneemt. Dit maakt het voor uw zorgverlener overzichtelijker.

Bovendien bieden we ook de mogelijkheid om een consult in te plannen met de apotheker. Deze kan u bijstaan bij het interpreteren van de resultaten en u een beter begrip verschaffen van de implicaties voor uw medicatietherapie.

De best mogelijke zorg

Via ons platform krijgt u eenvoudig inzicht in uw resultaten. Zo bent u goed geïnformeerd bij het kiezen en beheren van uw medicatietherapie. Bij PanGenix bieden we niet alleen inzicht, maar ook praktische en toepasbare informatie voor zowel u als uw zorgverlener. We streven ernaar dat u op basis van uw genetisch profiel de best mogelijke zorg ontvangt en dat uw medicatietherapie perfect aansluit op uw persoonlijke behoeften.

Krijg meer grip op uw medicatie

Ontdek de unieke reactie van uw lichaam en kies voor medicatie op maat. Check of u in aanmerking komt voor een vergoeding van deze test.

Doe de Quickscan

"De farmacogenetische test heeft erg goed geholpen. De test verklaarde waardoor ik bijwerkingen had van mijn medicatie en heeft geholpen om een alternatief medicijn te vinden, waar ik geen enorme bijwerkingen van heb. De test wees uit, dat ik een aantal dna variaties heb en dat verklaart waarom ik bij sommige medicatie(soorten) veel bijwerkingen heb. Ik heb nu voor de rest van mijn leven een DNA-paspoort. Dat geeft artsen voortaan, vooraf inzicht in of bepaalde medicatie wel of niet geschikt is voor mij, of er beter gekozen kan worden voor een alternatief, of dat er een aanpassing van de dosering nodig is. Dat is echt heel erg fijn en gaat veel 'trial and error' voorkomen in de toekomst.

Verder is mijn ervaring met Pangenix uitmuntend! Vanaf het begin tot het einde ben ik zeer goed begeleid en alles is zeer goed uitgelegd en doorgesproken. De service en oprechte betrokkenheid was van topniveau!"

"Als iemand met een lange geschiedenis van mentale gezondheidsproblemen, was het vinden van de juiste medicatie altijd een lang en moeilijk proces. De farmacogenetische test van PanGenix gaf mijn arts en mij waardevolle inzichten over hoe mijn lichaam specifieke medicijnen verwerkt. We konden de resultaten gebruiken om mijn medicatie aan te passen, en de verandering is verbazingwekkend. Het consult hielp me ook om de resultaten en hun implicaties echt te begrijpen."

Verpleegkundige