Het DNA-paspoort

Kies voor medicatie op maat. Met het PanGenix DNA-paspoort heeft u inzicht in uw genetisch profiel, specifiek gericht op het gebruik en de reactie van uw lichaam op medicatie.

Inclusief uitgebreid adviesrapport voor 200+ veelvoorkomende geneesmiddelen, voortdurend bijgewerkt.
PanGenix farmacogenetica-test
PanGenix farmacogenetica-test

Check of u in aanmerking komt voor een vergoeding van deze test:

Doe de Quickscan

Optimaliseer uw medicijngebruikWat kunt u verwachten van de PanGenix farmacogenetica-test

De PanGenix farmacogenetische test onderzoekt een uitgebreid panel aan genen die invloed hebben op de respons op medicijnen, en is bedoeld om artsen en apothekers te ondersteunen bij het kiezen en doseren van geneesmiddelen. De uitkomsten van een farmacogenetische test worden ingezet om geneesmiddelkeuze en behandelingen te optimaliseren.

95% van de patiënten in Nederland heeft ten minste één afwijking in het panel van genen
“Ongeveer 95% van de patiënten in Nederland heeft ten minste één afwijking in het panel van genen waardoor ze bepaalde medicijnen niet kunnen verwerken zoals ze bedoeld zijn.¹”

[1] Bank PC, Swen JJ, Guchelaar HJ. Pharmacogenetic biomarkers for predicting drug response. Expert Rev Mol Diagn. 2014;14:723-35.
PanGenix - Wat doet de farmacogenetica test
PanGenix - speekseltest

Wat doet de farmacogenetica-test Uw weg naar medicatie op maat begint met een gemakkelijke speeksel afname

De PanGenix farmacogenetica-test analyseert een breed panel van genen die de reactie op geneesmiddelen kunnen beïnvloeden en is bedoeld om artsen te helpen bij de keuze van geneesmiddelen en doseringen.

Wat onderzoekt PanGenix?De specifieke scope van PanGenix's farmacogenetica-test

De farmacogenetica-test van PanGenix, kijkt enkel naar genen die te maken hebben met medicatie. Het beoordeelt geen ziekterisico of ziekte diagnose.

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Bekijk de FAQ's

"De juiste medicatie voor de juiste persoon, in de juiste dosis"

PanGenix farmacogenetica-test

Met het DNA-paspoort ontvangt u de PanGenix farmacogenetica-test. Deze innovatieve test analyseert uw DNA om inzicht te geven in de manier waarop uw lichaam reageert op verschillende medicijnen. Met deze cruciale informatie kunnen u en uw arts of apotheker samen nauwkeuriger de meest effectieve medicijnen en hun optimale doseringen bepalen. Dit draagt bij aan een effectievere behandeling met een verlaagd risico op bijwerkingen.

PanGenix Farmacogenetica Test

Inbegrepen in het DNA-paspoort

  • Een uitgebreid rapport met adviezen voor meer dan 200 veelvoorkomende geneesmiddelen (Momenteel beschikbaar in het Engels; een Nederlandse versie verschijnt binnenkort). Bekijk de complete lijst
  • Lifetime updates: Frequente rapportupdates met nieuwe informatie over medicijnen en doseringsaanbevelingen. Uw rapport wordt voortdurend bijgewerkt, zodat het altijd actueel blijft, aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de interactie tussen genen en medicijnen.
  • Een speeksel-verzamelkit met instructie.
  • Portvrije retourbox voor verzending naar ons partnerlaboratorium.
  • Een apothekers-expertadvies en actieplan om met uw arts te bespreken (optioneel).
  • Een consult met een apotheker voor nadere uitleg over de betekenis van de resultaten (optioneel).

Check of u in aanmerking komt voor een vergoeding van deze test

De quickscan is een snelle en eenvoudige tool om te bepalen of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding van deze test.

Doe de Quickscan

Het proces van ontvangst tot resultaat

U kunt uw DNA-paspoort via uw huisarts of apotheek aanvragen.

PanGenix - Test aanvragen

Stap 1 Aanvragen

Regel een PanGenix DNA-paspoort via uw huisarts of apotheek.
PanGenix - Barcode registreren

Stap 2 Barcode registreren

Vul via de website de barcode +controlecode in en creëer een uniek en beveiligd ID.
PanGenix - Speeksel verzamelen

Stap 3 Speeksel verzamelen

Eenvoudig thuis met een DNA-speekselkit.
PanGenix - Verzenden

Stap 4 Verzenden

Retourbox opsturen (zonder postzegel).
PanGenix - Analyse

Stap 5 Analyse

Analyse van het speekselmonster in ons medische ( ISO 15189 geaccrediteerd) partnerlaboratorium in Europa
PanGenix - Resultaat

Stap 6 Resultaat

Berichtgeving binnen 4 weken via e-mail. Inzage uitslag na inloggen in uw account.

Hoe ziet het proces van ontvangst van de PanGenix test tot resultaat eruit?

Het DNA-profiel van uw enzymen in de lever die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van geneesmiddelen kan eenvoudig worden vastgesteld via een speekselanalyse.

U hebt via de post hiervoor een speekselafnamekit met bijbehorende instructies op uw adres ontvangen. U stuurt het buisje met het speeksel retour middels de portvrije retourbox naar ons medisch ( ISO15189) partnerlaboratorium in Europa. De uitslag is er binnen 4 weken en zodra dit het geval is ontvangt u hierover een email. De uitslag kan worden ingezien, door in te loggen op onze beveiligde webomgeving. Er staat per enzym aangegeven of u een snel/langzaam/intermediair of normaal werkende enzymen heeft. Daarbij wordt vermeld wat dit betekent voor uw huidige of toekomstige geneesmiddelengebruik.

Wij gebruiken de DNA-analyse alleen voor medicatiedoeleinden en niet voor onderzoek naar andere eventuele afwijkingen.

Krijg meer grip op uw medicatie

Ontdek de unieke reactie van uw lichaam en kies voor medicatie op maat. Check of u in aanmerking komt voor een vergoeding van deze test.

Doe de Quickscan

PanGenix - De resultaten

PanGenix Farmacogenetische-test De resultaten van de test

De resultaten van uw farmacogenetische test worden binnen 4 weken, na aankomst van uw DNA bij het lab, gepubliceerd in een rapport dat online beschikbaar is. U heeft altijd toegang tot uw resultaten. Wanneer u in het systeem inlogt, kunt u ook uw toestemmingsformulier, het geneesmiddel waarover u informatie heeft verstrekt en een expert advies gemaakt door een apotheker bekijken.

De resultaten van uw rapport kunnen worden toegepast om in samenwerking met uw arts en apotheker uw medicatie behandeling te optimaliseren. Verander of stop geen medicijnen zonder overleg met uw arts.

Wat zijn de mogelijke uitslagen van een farmacogenetica-test? Lees meer

pgx icon results min

Resultaten voor het leven

Aangezien uw DNA niet verandert, is een PanGenix rapport levenslang geldig en werken wij uw rapport bij voor nieuwe medicijnen als de richtlijnen zich uitbreiden.

De PanGenix farmacogenetica rapport bevat adviezen voor meer dan 200 veelgebruikte geneesmiddelen voor uiteenlopende therapeutische gebieden. Controleer de medicijnenlijst of uw medicijnen in ons rapport voorkomen.